TÍZ PERC MÚLVA HÁROM – DÉZSY ZOLTÁN ÚJ FILMJE A MOZIKBAN

 

Március 3-ától látható a mozikban Dézsy Zoltán, Balázs Béla-díjas rendező, forgatókönyvíró és producer új filmje. A Tihanyban és a Balaton környékén játszódó Tíz perc múlva három egy fiatal író, egy titokzatos, időzavart okozó festmény és alkotója körül bonyolódik. A Vetítő rovat vendége Dézsy Zoltán.

Az önerőből készült, misztikus melodráma ötlete tavaly, a karantén alatt született. Dézsy Zoltánnal a film alapötletéről és a keletkezésének körülményeiről beszélgetünk. A film különlegessége, hogy két dalt is énekel benne Horváth Károly Charlie.

Titokzatos festmény bukkan fel Tihanyban

Egy útikönyvíró (Andorai Péter Krisztián) a Balatonnál találkozik egy festőnővel (Vészabó Noémi), aki éppen a tihanyi apátságról készít képet. A férfinak bevillan, hogy ezt a festményt már látta korábban is, méghozzá a nagyszülei házában. De hogyan festheti meg valaki ott, az orra előtt ecsetvonásrról ecsetvonásra ugyanazt a művet, mint ami 1938-ban készült?

A film további szerepeiben a Kossuth-díjas Kassai Ilona, Farkas Viktória, Pánovics Rajmund és Dézsy Zoltán látható.

Dézsy Zoltán Balázs Béla-díjas rendező, forgatókönyvíró és producer, aki elsősorban dokumentum-és riportfilmjeiről ismert (Pincebörtönök I-II, A Seuso-kincsek rejtélye), de két nagyjátékfilmet (Az ügynökök a paradicsomba mennek, Element az öszöd) is készített. Új filmjét ismét függetlenül, állami támogatás nélkül, a járvány alatt készítette el. A Tíz perc múlva három március 3-tól látható a Budapest Film mozijai és az Uránia műsorán, tavasszal pedig a Netflix programjába is bekerül.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.24.

Back To Top