TÉVHITEK A KÁVÉZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban szerdán 9 óra után Szabó László – Kávés Laci – lesz a vendég, a Coffee X-Presso tulajdonosa.

Mind tudjuk, hogy vannak városi legendák a kávé jó és rossz hatásairól, magunk is lehet, hogy hiszünk párban, de biztos, hogy valakitől már hallottuk ezeket. Most néhány tévhitről lerántjuk a fátylat.

A kávé a világon az egyik leggyakrabban fogyasztott ital, s mint ilyennek, akár -ha csak kis egészségügyi előnye is van az egyén szintjén-, népesség szinten ez nagy jelentőségű lehet. Sokféle, nem egybehangzó nézet van forgalomban arról, egészséges-e vagy netán ártalmas a kávézás. A pörkölt kávé több mint ezer bioaktív anyagot tartalmaz, némelyik terápiásan potenciális antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fibrózisképződést gátló vagy rákellenes. Fontos aktív hatóanyagok a koffein, a klorogénsav, a diterpén, a cafestol és a kahweol. A fogyasztott kávé hatása függ a kávéfajtától, a pörkölés módjától és olyan egyéni adottságoktól, mint a bélflóra, felszívódás hatékonysága, stb.

Műsor: Nyitány

Adás: Szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top