TERÍTÉKEN AZ ŐSZI GYÜMÖLCSÖK ÉS GOMBÁK

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban újra Czigléczky Tibor, gasztronómiai szakember, rendezvényszervező, séf a vendég. A témánk a múlt heti őszi zöldségek után az őszi gyümölcsök: alma, körte, szőlő, szilva, füge, gesztenye, áfonya. A beszélgetés második fele pedig a gombákról fog szólni.

 

A múlt heti beszélgetés meghallgatható itt: http://klasszikradio.hu/podcast2/taplalo-oszi-eteleink/

Ősszel kulcsfontosságú az immunerősítés ahhoz, hogy elkerüljük a megfázásokat, az őszi levertséget, a vitaminhiányt és az influenzát. Ilyenkor érdemes tudatosan vásárolni és a vitamindús őszi gyümölcsökkel, zöldségekkel megpakolni kosarat.

A szőlő mellett az ősz egyik legzseniálisabb gyümölcse a szilva. A sokféle alma és szőlő fajták mellet ősszel szezonális még a bogyós gyümölcsök többsége, a körte, füge, szilva majd a gesztenye.

Lehetőleg fogyasszuk a legtöbb gyümölcsöt nyersen, hiszen ez a legegészségesebb változat. De fantasztikus süteményeket, desszerteket, pikáns lekvárokat is készíthetünk belőlük. Sok őszi gyümölcs remekül passzol húsokhoz, sajtokhoz is – nyersen vagy kompótként.

Műsor: Nyitány

Kezdés: szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top