TÉLI TEÁK, MELENGETŐ FŰSZERES ÍZEK

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunk vendége szerdán 9 óra után Bójás Attila, a Yummatea tulajdonosa, szakértője, akivel a Téli teázásokról, keleti, fűszeres teákról beszélgetünk, amelyek még meghittebbé tehetik az ünnepi időszakot.

Bójás Attila és csapata azért indította útjára ezt a természetes kultúrát, hogy minél szélesebb körben megismertessék a teák valódi egészséges izét. Különleges teáikat a mesés távol-kelet India és Kína ősi teaültetvényeiről szerzik be és hozzák közelebb a teázás magyar szerelmeseinek.

Mindig van kéznél fahéjas szilva-, körte-, eper-, trópusi- gyümölcstea, amibe még kerül néhány szem fagyasztott málna, vegyes bogyósgyümölcs vagy eper. Aztán előfordul egy-egy nap, hogy sehogy sem sikerül semmi, csak a gondok halmozódnak. Ilyenkor jön jól egy csésze Oolong tea, de ott van még a jól ismert Earl Grey, mint egy nagyasszony, igazi nagymama, karakteres, nemes, ízes és bölcsességet hordoz magában. Főzete sötét, íze markáns. Igazi támaszt nyújtó teafőzet.

A teák lehetnek a mi mindennapi segítőink, akik örömünkben feldobnak, bajban vigasztalnak, tanuláskor élénkítenek, betegségben gyógyítanak, gondoktól terhelt nap végén álmot hoznak nekünk. Attiláék a Tea szeretetét szeretnék közelebb vinni mindenkihez, a teát, ami mellett egy jót beszélgetünk, amivel megkínálhatjuk barátunkat vagy csomagban ajándékozhatunk is egy csomag szeretetet.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.15.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top