TAVASSZAL NAGYSZABÁSÚ KIÁLLÍTÁSOKKAL NYITJA MEG KAPUIT A NÉPRAJZI MÚZEUM ÚJ ÉPÜLETE

 

Célegyenesbe fordult a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum kivitelezése: elkészült az épület impozáns üveghomlokzata, melynek látványos különlegessége az azt borító, közel félmillió pixelből álló fémrács háló, amely 20 magyar és 20 nemzetközi néprajzi motívum kortárs újrafogalmazását jeleníti meg. Kemecsi Lajos a Néprajzi Múzeum főigazgatója az Intermezzo vendége.

 

Befejezéséhez közelítenek a múzeum tetőkertjének munkálatai is, melyen változatos növényfajokkal gazdagon beültetett, több mint 7.000 négyzetméteres zöldfelületet alakítanak ki. Az épület belsejében is a tervek szerint haladnak a munkálatok, így a kiállítóterek építése és gépészeti terek kialakítása is.

Az új Néprajzi Múzeum Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye lesz, mely a Városligeti fasornak a parkhoz csatlakozó végében épül meg. Ez a terület az Andrássy út megépítése előtt hagyományosan a Liget kapujaként szolgált, s a múzeum elkészültével jövő tavasszal ismét a park egyik fontos bejárata lesz.

A megnyitó kiállításokról

A Néprajzi jövő tavasszal egy, a múzeum hazaérkezését bemutató látványos időszaki kiállítással várja a látogatókat több, mint 1.000 négyzetméteren, „Megérkeztünk” címmel, amely a gyűjtemény legjelesebb, emblematikus tárgyaiból mutat be, mintegy annak keresztmetszeteként, egy különleges válogatást. Ugyancsak az épülettel egy időben nyílik meg több, mint félezer négyzetméteren az interaktív és látványos ZOOM tér is, amely egy különlegesen installált tárgyegyüttes bemutatásával egy egészen egyedi perspektívából tekint a múzeumi gyűjteményre.

Műsor: Intermezzo
Kezdés: Péntek 16:00
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top