TÁPLÁLÓ ŐSZI ÉTELEINK

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunk vendége szerdán Czigléczky Tibor, gasztronómiai szakember, rendezvényszervező, séf. A témánk pedig: itt az ősz, és vele együtt a sütőtökös, diós, káposztás, almás, fahéjas finomságok szezonja.

 

Jó hír, hogy egészséges élelmiszerek szempontjából az ősz igen gazdag. Finom és egészséges (szuper)ételeknek érkezett el a szezonja. Megérkezett az ősz és ezzel együtt a melengető krémlevesek és a parázson sült gesztenye szezonja.

Azon kívül, hogy mennyeien finom, mellette szól az is, hogy tápláló, egészséges, nagy mennyiségben tartalmaz lassan felszívódó szénhidrátokat, ennek köszönhetően pedig folyamatosan emeli meg a vércukorszintet, így az a szervezet számára nem megterhelő.

Fontos, hogy kizárólag a szelídgesztenyéből, más néven maróniból készült ételek ehetőek. A birsalma fanyarkás íze nagyon jól illik a krémlevesekbe, a húsokhoz, és zseniális sütiket is lehet készíteni vele.

A szezonális őszi zöldségek többsége vitamindús, ízletes és kiadós. Elsősorban a gumós zöldségek és tökféléket élvezhetjük, amelyek többsége konyhakertben is megterem.

Ezekkel az alapanyagokkal változatos ételeket készíthetünk, kiadós leveseket, köreteket, egytálételeket, curry-t stb.

Műsor: Nyitány

Kezdés: szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top