TAMÁSTÓL TEOIG CÍMMEL JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A ZENEAKADÉMIÁN

Október 3-án Tamástól Teoig címmel, jótékonysági koncertet rendeztek a Zeneakadémián,  a Szent János Kórház Gasztroenterológiai Osztálya számára. Erről beszélgettünk Tóth-Vajna Zsomborral a Papagenoban. 

 

Az esemény immár hagyományosnak mondható, hiszen Dr Székely György gasztroenterológus főorvos évek óta rendez koncerteket a kórház javára, s ezeken mindig neves művész barátok lépnek fel, mint ahogyan idén is, hiszen Sümegi Eszter, Rajk Judit, Rolla  János, az Anima Musicae Kamarazenekar és a magyar és a nemzetközi zenei élet meghatározó művésze Vásáry Tamás is ott lesz a fellépők között. Ugyanakkor különleges meglepetésvendégeket is hallhatunk majd,  a 12 éves Gertler Teo hegedűművészt Pozsonyból, akit igazi csodagyereknek tartanak

és szintén unikális a Tóth-Vajna ikerpár, akik 31 éves művészek, egypetéjű ikrek. Mindketten ugyancsak gyakorló orvosok, akárcsak Dr. Székely György, aki pedig maga is muzsikus, s van egy vonósnégyese, bár ezúttal a műsort vezeti majd. Tóth-Vajna Gergő és Zsombor, amellett, hogy orvosok,  Zeneakadémiát is végeztek: Gergő karmester, Zsombor csemballóművész.

Az október 3.-i koncerten Gergő dirigálja a klasszikus repertoár egyik legnépszerűbb darabját Pergolesi Stabat materé-t, Zsombor pedig a continuot szolgáltatja hozzá. A gyakorló orvoslás mellett mindketten folyamatosan koncertező művészek, lemezeket vesznek fel.

Back To Top