SZIRÉNEK CSÁBÍTANAK SZENT IVÁN ÉJSZAKÁJÁN A KAMARAERDŐBEN

Színház az erdőben: Szentiván-éj mágikus estéjén különleges környezetben, a Kamaraerdőben mutatja be a Tünet Együttes legújabb előadását. A Szirének című darabbal Szabó Veronika rendező minden értelemben kilép a színház hagyományos közegéből és egy misztikus, játékos utazásra invitálja nézőit a természetbe. A helyszín: a Budafoki Víztorony (Kamaraerdő, ) a Mementó Parktól pár perc sétára. Az előadást csütörtökön és pénteken is hat órai kezdettel láthatjuk.

A helyszínválasztás nem öncélú, az erdő nem pusztán egy organikus díszlete az előadásnak, hanem aktív szereplője.

A Placcc Fesztivál tánc fókusz különkiadásában látható Szirének produkció nem csupán passzív befogadásra, hanem bekapcsolódásra, részvételre ösztönöz, de mindenki szabadon dönthet arról, hogy milyen utakat jár be és mennyire enged a szirének csábításának. Az előadás egy pontján a nézőknek választania kell egy szirént, akit követnek egy úton. Minden út és szirén más és más élményeket és felfedezéseket kínál.

A szirének emberi és állati állapotok határán léteznek. Erdőkben élnek, bolyonganak és gyógyítanak. Tükröt tartanak nekünk azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulunk az erdei környezethez és saját belső természetünkhöz. Rítusok sorozatába invitálják a nézőket, mellyel különleges módon gyógyítanak.

Az előadás után nem maradhat el a szentivánéji tűzgyújtás, piknikezés, csillagnézés, zenélés és egyéb spontán közös rituálék!

Vendégünk:Szabó Veronika rendező

Intermezzo – Bálint Edinával
Adás: 2022.06.22.

Back To Top