SZILVESZTERKOR TÖBB EZER KUTYA KÓBOROL AZ UTAKON

 

A MOL jövő év elején 150-re növeli országszerte a chipleolvasók számát. Erről kérdezi Bálint Edina az Impresszióban Bakos Piroskát, a MOL Magyarország szóvivőjét.

Míg sok embernek öröm, addig az állatoknak rémálom is lehet a szilveszteri petárda és tűzijáték. Jövő év első felében országszerte immár 150 MOL töltőállomáson lesz ingyenes mikrochip-leolvasó, megkönnyítve az elkóborolt állatok minél előbbi hazajutását.

Csak tavaly szilveszter éjszaka 58 kutyát vittek be a töltőállomásokra – többségük gyorsan vissza is került gazdájához. A mikrochip-leolvasók egész évben nagy segítséget jelentettek, hiszen több mint ezer kutyát sikerült azonosítani a MOL töltőállomásokon. A szilveszteri ünneplés ártalmas mellékhatásainak témájával egy most elkészül kisfilm is foglalkozik.

Mindez csak a jéghegy csúcsa: tavaly hivatalosan nem is volt engedélyezett a petárdázás – két éve a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet már az új év első két napján 578, egy hét alatt több mint ezer elkóborolt állatról kapott bejelentést.

A MOL 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Azóta több ezer elkóborolt kutyának próbáltak segíteni a MOL-kutakon, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához. Tízből nyolc kutya jellemzően vidéken kóborol el.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a MOL töltőállomás-keresőn.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2021.12.30.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top