SZERETÜNK TÉGED! – BEMUTATKOZOTT A JÓAKARAT TÁRSASÁGA

 

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Nissan Magyarország a Off Kultúrszövőgyárban múlt szerdán. Az eseményen bemutatkozott a Jóakarat Társasága, azaz olyan ismert művészek, sportolók, médiaszemélyiségek, orvosok és tanárok közössége, akiknek szívügye az önzetlen segítségnyújtás. Az Intermezzo Impresszió rovatának vendége Reizer Levente, a Nissan Magyarország PR managere.

 

A Társaság most induló kampányának keretében az elkövetkező hetekben több ezer adag meleg ételt osztanak rászorulóknak több helyen az országban.

A Társaság jelmondata, a Szeretünk téged! napjainkban mindenkire érvényes, nem csak a szegénységben élőkre, hiszen a koronavírus-járvány miatt mind rászorulók vagyunk.

Béres Alexandra, Csobot Adél, Dobó Kata, Tóth Vera, Bereczki Zoltán, Csöndör László és Karácsony Tamás, azaz a Wellhello együttes, Gáspár Zsolt „Zsolti gazda”, Hajnóczy Soma bűvész, Katus Attila sportoló, Kovács Lázár sztárséf, Varró Dániel költő, Nánási Pál fotóművész és Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező is csatlakoztak a kedzeményezéshez.

Mindannyian vallják, hogy az ismertség felelősséggel jár, de előnye, hogy a rájuk irányuló figyelmet pozitív célokra is fel lehet használni!

Az eseményen a jelenlévők megkóstolhatták Kovács Lázár babgulyását, amelyet jótékonysági roadshow keretében az ország több helységében osztanak ki a rászorulóknak. A múlt héten már jártak Biharnagybajomban és Hajdúhadházán. Az összesen kilenc helyszín közül utoljára Budapesten az Oczy Kertnél vendégelik meg az embereket december 15-én. Összesen kb. 10.000 adag étellel készülnek!

Solymosi Árpád és Virág Csaba a Magyar Művészeti Akadémia által kitüntetett zenetanárok, a Társaság tagjai elmaradott térségek hátrányos helyzetű gyermekeit nevelik, formálják, vezetik be a közösségi életbe a zeneoktatás révén, a tevékenységükhöz országszerte már 100 zenetanár csatlakozott, és 1800 gyermek tapasztalhatta meg a zene közösségformáló erejét.

Gáspár Zsolti országjáró akciójáról beszélt, amelyben segítőivel a mélyszegénységben élők számára visz ételadományokat, kiemelve a Nissan támogatását, és azt, hogy az útja során történt személyes találkozások és beszélgetések eredményeképpen már 500 ember vette fel a Covid elleni oltást.

Műsor: Intermezzo

Adás: hétfő 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top