SZENVEDÉLY ÉS HŰSÉG – ZRÍNYI ILONA MONODRÁMA

 

A magyar kultúra napja alkalmából Hedry Mária monodrámája, a Szenvedély és hűség – Zrínyi Ilona is látható lesz szombaton a Klebelsberg Kastélyban. Az Impresszióban Hedry Mária írót kérdezi a darabról Bálint Edina.

A Klebelsberg Kastély ingyenes rendezvénysorozata felnőtteknek és a gyermekeknek is kínál programokat péntektől vasárnapig. Láthatjuk Oberfrank Pál Találkozás Pilinszkyvel című estjét, a gyerekeket a Kastélymesékre várják, szombaton pedig Hedry Mária monodrámája kínál különleges csemegét.

Szenvedély és hűség. Zrínyi Ilona életét, rendkívüli személyiségét kelti életre Hedry Mária monodrámája, melynek századik jubileumi előadása lesz a Magyar Kultúra Tiszteletére a Klebelsberg Kastély kamaraszínházzá átalakított tereiben. Az előadás hazánk szinte minden táját bejárta, s Zrínyi Ilona valóságos útjait is követte Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és legutóbb Munkácson. Majzik Edit Jászai díjas színművésznő hiteles, ezer színnel megformált alakítása felejthetetlenné tette Zrínyi Ilona alakját.

Műsor: Intermezzo
Adás: 2022.01.17.
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top