SZÉLVÉSZ UTÁN IS SZÉP VAGY – A VÍGSZÍNHÁZBAN

 

A Reggeli Express vendége Dino Benjámin színművész, a Vígszínházban látható Szélvész után is szép vagy – Két szereplőre írt monodráma előadásának rendezője.

„Milyen az, amikor csak látszólag vagyunk egyedül?”, akár ez a kérdés is lehetne a mottója a Vígszínház legújabb darabjának. A Szélvész után is szép vagy című előadást 2022. január 21-én mutatták be a Vígszínház Házi Színpadán Dino Benjamin rendezésében, Szántó Balázs és Kovács Olivér szereplésével. A két szereplőre írt monodráma különleges színházi kísérlet, amely egy messzi világba, Japánba kalauzolja a nézőit.

A különleges látványvilágú Szélvész után is szép vagy a japán rakugo színházi műfajon alapszik. Azonban az alkotók csupán egy hosszabb jelenet erejéig mutatják meg a hivatalos formát, az előadás nagy részében csak a műfaj elemei jelennek meg, a magyar nézők számára is teljesen befogadható formában. A helyszínt, az életérzést, a lelkületet, a történetet is egy magyar fiatalember szemszögéből ismerhetjük meg, aki intenzíven éli meg a dolgokat – akár egy Japán rakugo-színész.

Lehet-e társas magányban élni? Hogyan lehet együtt élni a minket ért veszteségekkel? Miért harcolunk a múltban hozott döntéseinkkel a jelenben? Hogyan tudunk nyitni a külvilágra, egymás felé? Mi az egyén feladata ebben? A Szélvész után is szép vagy című előadás többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. A Vígszínház Házi Színpadán január 29-én, február 16-án, 23-án, március 10-én és 30-án is látható ez a különleges színházi formákat bemutató, távoli tájakra repítő előadás.

Játsszák: Szántó Balázs, Kovács Olivér

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.27.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top