SZABÓ MÁTÉ SZÍNÉSZ A MÚZSA VENDÉGE

 

Újra egy ismerős hang csendül fel reggel a Klasszik Rádióban, ugyanis Szabó Máté színész és szinkronszínész lesz a Múzsa rovat vendége, aki Sheldon magyar hangja az Agymenőkből. Szabó Máté a Pozsgai Zsolt rendezte Megszállottak és a Magyar Golgota című díjnyertes filmekben főszerepet alakított.

 

Szabó Máté, színész, szinkronszínész, énekes a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános és Szakközépiskola, Zenei Gimnáziumban végzett, és 1993-tól már a kecskeméti Katona József Színház több produkciójában is játszott. Az érettségi után a Pesti Magyar Színiakadémián folytatta a tanulmányait, ahol 2003-ban végzett Szélyes Imre és Őze Áron tanítványaként. Vendégművészként játszott az Ódry Színpad, a Piccolo Színház és a Tropicarium Színház produkcióiban is. 2003 őszétől 2011-ig a Pesti Magyar Színház társulat tagja. Azóta szabadúszó színész. 2009-től a PANkretárok – stílusgyakorlatok című szórakoztató, improvizációs színházi produkció egyik létrehozója és előadója.

A közeljövőben a Valami bűzlik című darabban látható, de fellép a Nikola Tesla életéről szóló musicalban, és a Tökéletes esküvőben.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.18.

Back To Top