SZABAD A TÉR, SZABAD A TÁNC

Újra lesz TáncPark: táncelőadások a Millenáris parkban és a teraszon július 14 – 24-ig

A Nemzeti Táncszínház számára nemcsak a 2022-es év eseménydús, sikeres hónapjai adnak okot a felhőtlen ünneplésre, hanem azt is örömmel nyugtázhatja, hogy a közönsége visszatért az online műsorkövetés után.

Mi mással is zárhatná a sikersorozatot az intézmény, mint egy tizenegy napos, könnyed, de nívós táncművészeti programsorozattal, a TáncPark-kal. Szabad a tér. Szabad a tánc. Ez az idei TáncPark mottója, utalva arra, hogy az előadásokat a Millenáris parkjában tartják, és arra is emlékeztetve a közönséget, hogy az elmúlt éveket meghatározó járványügyi korlátozások lazulni látszanak, ami lehetővé teszi az önfeledt, jókedvű kikapcsolódást.

A TáncPark, a Nemzeti Táncszínház 2019-es Millenárisra költözése óta létező programsorozat.
Az esemény idén kapcsolódik a Társulatok Éves  programjához. A hagyományokhoz hűen idén is helyet kaptak flamenco, tangó, kortárs és néptánc előadások, valamint közönség kedvencek.

A sort a néptánc nyitja: a Magyar Állami Népi Együttes Körtánc címmel, énekkel és lélekemelő tánccal alapozza meg a TáncPark hangulatát. Néptánc zárja a sort is, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja címmel egy lendületes és sokszínű folklór válogatással érkezik. Még két nyárest magyar néptáncé a Millenárison: a Duna Művészegyüttes Duna fergeteges című előadásában a közelmúlt legvirtuózabb és leglátványosabb koreográfiákból alkottak újat és megismételhetetlent. Továbbá a szegedi betyárkirály ihlette Rózsa Story című akrobatikai elemekkel fűszerezett műsorával fellép az Urban Verbunk is.

A TáncPark nincs tangó és flamenco nélkül: a FlamenKoktél a FlamenCorazonArte Táncszínház andalúz ihletésű estje és az Argentin Tangó Táncszínház, Budai László és vendégei Tango no Tango című modern tangó show-ja gondoskodik a latinos, forró hangulatról.

 

Vendégünk: Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója

Intermezzo – Bálint Edinával
Adás: 2022.06.28.

Back To Top