SZABAD A SLAM! – A KÖLTÉSZET NAPJÁN AZ EÖTVÖS 10-BEN HÉTFŐN

 

Hamarosan itt van a magyar költészet napja, amire mi már nagyon készül az Eötvös 10 csapata is. Április 11-én egy igazán különleges, lendületes és szabad esttel, lüktető szövegekkel, vagyis a slam poetry-vel találkozhat a közönség. Az Impresszióban a különleges estről Gálvölgyi Dorkát, az Eötvös 10 Művelődési Ház vezetőjét kérdezi Bálint Edina.

A slam poetry tulajdonképpen egyfajta költészeti verseny, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos. Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés. De mégis mindegyikből egy kicsi!

A slammernek mindössze néhány perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!

Az est során fellépnek: Bárány Bence Kemény Zsófi Mészáros Péter slammerek, valamint a 2021-es, gimnazisták számára meghirdetett Szabad a slam! verseny díjazottjai: Bodor Mesi, Galsi Olga, Le Julianna Phuonglinh és Ősze András.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.07.

Back To Top