SOKSZÍNŰ PROGRAMMAL, VILÁGHÍRŰ MŰVÉSZEK KONCERTJEIVEL VÁRJA A KÖZÖNSÉGET A CZIFFRA FESZTIVÁL

 

A Cziffra György-emlékév részeként idén is nemzetközi sztárokkal és világhírű magyar művészekkel rendezik meg jövő hétfőtől a két hetes Cziffra György Fesztivált Budapesten. A programsorozat eseményeinek a Zeneakadémia, a Régi Zeneakadémia, a MOMKult, a Hegyvidék Kulturális Szalon és a Hegyvidék Galéria ad otthont. A programról Balázs János zongoraművész, a Cziffra-emlékév művészeti vezetője mesél az Intermezzoban.

A sorozatban olyan művészek lépnek fel többek között, mint Vadim Repin, Alexander Kniazev, Klara Min, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla, Káel Norbert, Tony Lakatos, Malek Andrea,a Hot Jazz Band, Sárközy Lajos és zenekara, Keller András és a Concerto Budapest, valamint a Fesztivál alapító-művészeti vezetője, Balázs János.

A klasszikus zenei koncertek mellett idén is lesz Bárest, megnyílik két kiállítás, külön figyelmet fordítanak a fiatal művészek fellépéseinek, a gálakoncerten pedig kiosztják a Tehetség-, Ifjú Tehetség- és Életműdíjakat.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepli. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg itthon és külföldön, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.02.07.

Back To Top