SEIDL DÉNES TROMBITAMŰVÉSZ A NYITÁNY VENDÉGE

 

Hétfőn fél kilenc után a Nyitányban érkezik egy Extra beszélgetés, ahol Seidl Dénes Junior Prima Díjas trombitaművész, zenepedagógussal beszélgetünk.

Idén 14. alkalommal döntött a Junior Prima Díj zenei kuratóriuma, hogy ki lehet az a tíz művész, akit méltónak talál a 30 év alatti zeneművészek legnagyobb presztízsű elismerésére. A rangos szaktekintélyek alkotta zsűri által odaítélt, fejenként kétmillió forinttal járó kitüntetéseit november 23-án adta át a fiatal tehetségeknek az MVM. Junior Prima díja kapcsán Seidl Dénes trombitaművész a vendégünk.

Seidl Dénes Mihály trombitaművész a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába járt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát Boldoczki Gábor osztályában.

Második egyetemi évében a MÁV Szimfonikus Zenekar első trombitása lett, egy évvel később pedig felvételt nyert a Concerto Budapest zenekarba is. Előadóművészeti tevékenysége mellett a zenepedagógia is fontos szerepet játszik az életében, tevékenységének fő missziója a koncertpedagógiai élet megújítása.

Műsor: Nyitány
Kezdés: Hétfő 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top