ROZSDALOVAG ÉS FRÁNYA FRIDA A KÁLMÁN IMRE TEÁTRUMBAN

 

December 10-től látható a Kálmán Imre Teátrumban a Rozsdalovag és Fránya Frida című mesemusical, Bozsik Yvette rendezésében, Berzsenyi Krisztina jelmezterveivel és Vati Tamás díszleteivel.

Jörg Hilbert német gyermekkönyv író és illusztrátor, a Rozsda lovag című meséje, eredeti német nevén Ritter Rost 1987-ben látta meg a napvilágot, és Németországban ma már kultikus gyerekkönyvekként tartják számon. Magyarországon eddig három része jelent meg: A Rozsda lovag, A Rozsda lovag és a kísértet és A Rozsda lovag és Fránya Frida címmel. A mesesorozatból animációs családi mozifilm is készült, sőt, még egy 3D-s számítógépes animációs sorozat is.

A népszerű német mesesorozatból Felix Janosa magyar származású zeneszerző készített musicalt, amely látványos ötletekkel és megoldásokkal, különös és mókás karakterekkel, humorral fűszerezve mutatja be kicsiknek és nagyoknak, hogy nem csupán a szuperhősök szolgálhatnak példaként, hanem egy kedves és bátortalan, ám csupa szív karakter is lehet igazi hős. Egy történet a valódi értékekről, arról, hogy nem erőnktől és pozíciónktól válunk „valakivé”, hanem emberségünk révén is elérhetjük célunkat.

A Rozsda Lovag és Fránya Frida című kötet 2011-ben jelent meg magyarul, a kötethez tartozó CD-melléklet hangfelvétele a Budapesti Operettszínház színművészeinek közreműködésével készült, a mesélő Jakab Csaba volt.

A Kálmán Imre Teátrumban decembertől látható musical külön érdekessége, hogy a környezettudatosságra neveli a nézőket. A Lovag például, egy újrahasznosított fémből készült karakter, a színpadon látható tárgyak pedig, kidobott májkrémes és szardíniás dobozokból és más újrahasznosítható anyagokból állnak.

A Rozsda lovag és Fránya Frida című zenés darab kapcsán Erdős Attila operaénekessel beszélgettünk a Papagenoban, aki Kokszot, a sárkányt alakítja.

Műsor: Papageno
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top