ROMANTIKUS ÉS VIRTUÓZ, ALKOTÓ FELNŐTT ÉS KREATÍV GYEREK, ÉS THÁLIA SZÍNHÁZ ÚJ MŰVÉSZETI VEZETŐJE A NYITÁNYBAN

A csütörtöki Reggeli Expresszben egy varázslatos lemezbemutató fuvolakoncertre hívjuk a hallgatókat, november 26-ra a Magyar Zene Házába, ahol a fuvolaművész-páros Győri Noémi és Madaras Gergely ad koncertet. Add tovább – Bátorság! címmel indított kampányt novemberben a Blum program. A kampány november 21 – december 9. között zajlik. A részletekbe pedig Dr. Patonay Anita, a Blum program művészeti vezetője avatja be a Könyvjelző rovatunk hallgatóit. Majd 2022 októberétől Nagy Viktor a Thália Színház művészeti vezetője. A kinevezésről, a feladatokról és a kihívásokról beszélgetünk a színművésszel.

 

ROMANTIKUS ÉS VIRTUÓZ

Varázslatos lemezbemutató fuvolakoncertet tart november 26-án a Magyar Zene Házában, a fuvolaművész-páros Győri Noémi és Madaras Gergely. Amilyen nagy becsben tartják a Doppler fivérek vagy Friedrich Kuhlau műveit a fuvolisták, annyira kevéssé ismeri hármójuk nevét a nagyközönség – méltatlan módon. Győri Noémi, Madaras Gergely és Alexander Ullman idén megjelent lemeze hatalmas lépés annak érdekében, hogy ez a három, jelenleg mellőzött zeneszerző részesüljön az őket megillető elismerésben, méghozzá fuvolista körökön kívül is. leven és virtuóz, lírai és áradó szakaszok követik egymást a kiválasztott művekben, ami egyszerre részesíti kellemes pihenésben és invitálja intenzív érzelmi utazásra a hallgatót. A koncertről Győri Noémi fuvolaművésszel beszélgettünk a Reggeli Expresszben.

ALKOTÓ FELNŐTT, KREATÍV GYEREK

Add tovább – Bátorság! címmel indított kampányt novemberben a Blum program.
A Blum program a mesén és az összművészeteken keresztül kínál lehetőséget gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, hogy saját bátorságuk felfedezésével lépést tehessenek egy boldogabb közösségi lét felé. Ugyanakkor a Blum programnak a család-óvoda-közösség összetartása is fontos cél. Blum hetek ebben az évben a közösségben rejlő erőre hívja fel a csatlakozók figyelmét, vagyis arra, hogy együtt könnyebb és csak együtt sikerülhet például szembenézni a rosszal, megküzdeni a gonosszal vagy felismerni az igazi értékeket világunkban. Idén a kezdeményezés mellé állt Pokorny Lia színművész is, aki személyesen is mond mesét két óvodában. A kampány november 21 – december 9. között zajlik. A részletekbe pedig Dr. Patonay Anita a Blum program művészeti vezetője avatja be a Könyvjelző rovatunk hallgatóit.

 

NAGY VIKTOR A THÁLIA SZÍNHÁZ MŰVÉSZETI VEZETŐJE

2022 októberétől Nagy Viktor a Thália Színház művészeti vezetője. Kálomista Gábor, a színház ügyvezető igazgatója kérte fel a poszt betöltésére, ami több mint egy éve volt betöltetlen.

A színművész 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán Zsámbéki Gábor osztályában. 1998 és 2009 között a kaposvári Csiky Gergely Színház, 2009-től a Budapesti Kamaraszínház, 2014-től a kecskeméti Katona József Színház társulatának tagja volt. Egyetemi és középiskolai óraadó művésztanár, és a hamarosan nagykorúságát ünneplő Kultkikötő alapító igazgatója, amely jövő nyáron rendezi meg 18. évadát, hat Balaton-parti településen. Arca számos sikeres játékfilm szereplőjeként is ismert. A Thália Színház társulatának 2017-től tagja.

 

 

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.11.24.

Back To Top