RITKÁN HALLHATÓ BEETHOVEN-MŰVEK BEMUTATÓJA LESZ AZ EIFFEL-MŰHELYHÁZBAN

Péntek reggel fél kilenc után jelentkezik az Opera Extra, Oberfrank Pál színművész, rendező lesz a vendég. Az Opera ősszel mutatja be Beethoven két, ritkán hallható alkotását az Eiffel Műhelyházban, amelyeket eredetileg August von Kotzebue színpadi műveihez írt kísérőzeneként.

 

Oberfrank Pál új prózai részekkel kiegészített rendezése az István király, Magyarhon első jótevője esetében a szakralitásra és az államalapító nagyságára helyezi a hangsúlyt, míg az Athén romjai színrevitelét filmes eszközökkel képzeli el.

Közel száz évet kellett várni Ludwig van Beethoven István király, Magyarhon első jótevője című kísérőzenéjének 1927-es magyarországi bemutatója után, mire a darab újra megszólal az Opera színpadán.

Ókori történet – mai kérdések. Oberfrank Pál rendezése Beethoven Athén romjai című ünnepi játékán keresztül egy, a mai kor nézőjének is ismerős történetet vázol. Minden, ami ma körülvesz bennünket, a globális klímaváltozás, a világjárvány, a népvándorlás óriási nyomást és folyamatos változást, sokszor pusztulást idéz elő.

Back To Top