RICHARD STRAUSS-MARATON A MÜPÁBAN

 

A Hangjelek rovat vendége szerdán Zsoldos Dávid, a Papageno igazgatója, aki a január 22-i, Richard Strauss-maratonról beszél. Ha január vége, akkor maraton! Nem a szabad ég alatt, hanem kellemes hangversenytermekben, ahol egy nagy zeneszerző művei sorjáznak délelőttől estig, koncerteken és filmvetítéseken, a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös rendezésében.

Ezúttal a 19. és a 20. században egyaránt otthonos Richard Strauss opusaival ismerkedhetünk, a hazai zenésztársadalom élvonalának jóvoltából.

A Müpa és a Fesztiválzenekar közös maratonja az életmű koncerttermi műfajaiból válogat, egyformán törekedve ismert darabok felidézésére és ismeretlenek felfedezésére. Hallhatunk nagy szimfonikus költeményeket és versenyműveket, de rácsodálkozhatunk a kórusok és dalok, zongora- és kamaraművek szépségére is. Pódiumra lép a MÁV Szimfonikusok, a Győri
Filharmonikusok, a Pannon Filharmonikusok, a Concerto Budapest és a Fesztiválzenekar, vezényel Farkas Róbert, Rajna Martin, Vass András, Takács-Nagy Gábor, Fischer Iván.

Jobbnál jobb zongoristák váltják egymást Várjon Dénes, Palojtay János, Mali Emese, Báll Dávid és Lajkó István személyében. A vokális zene kedvelői a Nemzeti Énekkar, Pasztircsák Polina, Eleanor Lyons hangjában gyönyörködhetnek – és számos kamaraprodukcióban mutatják meg tudásukat a Fesztiválzenekar kiváló művészei.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.19.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top