RÁKÁSZ GERGELY KONCERTORGONISTA A DUETT VENDÉGE

 

A vasárnapi Duettben Bálint Edina vendége Rákász Gergely koncertorgonista lesz. A beszélgetésben szó lesz az életútjáról, az általa kedvelt különleges helyszínéről, a látványvilágról, az elhivatottságról, kitartásról, valamint a Rákász Gergely Alapítványról. Tartsanak velünk vasárnap délelőtt 10 órától!

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, már több mint 1500 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a klasszikus zenét és a hangszert.

A Rákász Gergely Alapítvány határon túli kis településeken élő magyar közösségeknek szervez hangversenyeket. Minden megvalósult koncertre úgy tekint, mint egy-egy öltésre két elszakított nemzetrész között a művészet erejével. Az alapítvány munkájában többek között olyan világsztárok vállaltak hangversenyeket, mint Bogányi Gergely zongoraművész, vagy Sárik Péter jazz zongorista, de elsők között mondott igent Boros Misi és Szüts Apor is a Virtuózokból. Az alapítvány fővédnökei Gróf Zichy Eszter és Tolvaly Ferenc író.

DUETT – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.17.

Back To Top