RAJNA MARTIN KARMESTER A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE

 

A Klasszik Portré vendége Rajna Martin Junior Prima díjas karmester, aki 2021-től a Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestere.

 

Rajna Martin a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Ének-Zenei Általános Iskola elvégzése után a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora és zeneszerzés szakjain tanult. Mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester szakán szerezte, Ligeti András, Medveczky Ádám és Ménesi Gergely irányításával, 2020-ban. Az elmúlt években Vashegyi György és Hamar Zsolt karmesterkurzusait látogatta. 2017-ben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült. 2021 óta az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentoráltja

Generációja egyik legfoglalkoztatottabb karmestere. 2017-19 között asszisztens karmesterként dolgozott a Győri Filharmonikus Zenekarnál. Fiatal kora ellenére rendszeresen dirigálja többek között a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, a Budafoki Dohnányi Zenekart, a Magyar Állami Operaház Zenekarát, az Óbudai Danubia Zenekart, a Miskolci Szimfonikus Zenekart, a Zuglói Filharmónia Zenekarát, a Szolnoki Szimfonikus Zenekart és a Duna Szimfonikus Zenekart.

Meghívott karmestere volt többek között a Brandenburgisches Staatsorchesternek (Frankfurt an der Oder) és a Raanana Symphonettenek (Jerusalem).

Műsor: Nyitány

Kezdés: kedd 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top