PROGRAM A MAGYAR ZENEOKTATÁSÉRT ÉS A MAGYAR ZENE JÖVŐÉÉRT

 

A Hangjelek rovat vendége ezúttal Kokas Katalin, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, érdemes művész, aki szintén hegedűművész férjével, Kelemen Barnabással, a Fesztivál Akadémia Budapest alapító vezetőiként egy páratlan léptékű programot indítottak, amely rendkívüli energiákat visz az alap és középfokú zenei oktatásba, jelentős magyar szólistákkal összefogva.

A pandémia kezdetén 2020- ban 63 hazai szólista csatlakozott a “Fesztivál Akadémia Mesterkurzusok” programhoz a magyar zeneoktatásért, a zenetanárokért és a magyar zene jövőjéért. 

„Magyarország zenei nagyhatalom, ez a hírünk a nagyvilágban, amelyet őriznünk kell és kötelességünk ápolni. Úgy érezzük, az utolsó pillanatban vagyunk és a jövő a tét: a nemzetközi mércével versenyképes zenekari zenészeket, a jövő tanárait, szólistákat es zeneszerető közönséget is most kell kinevelni. A Fesztivál Akadémia Budapest célja támogatni, inspirálni a pedagógusokat és a zenét tanuló gyerekeket. A művészek a szólistaként megélt színpadi tapasztalataikkal szeretnének segítő kezet nyújtani a hazai zeneoktatásnak.” – vallja Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, érdemes művész.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.30.

Back To Top