POSZTOLJ VERSET AZ UTCÁRA!

 

A Posztolj verset az utcára! megmozdulás egy világraszóló költészeti akció a magyar költészet napján, József Attila születésnapján, április 11-én. A szervező Gittegylet célja, hogy legyen egy nap a magyar versé, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat és minden legálisan posztolható felületet versekkel; lepjük meg egymást és magunkat valami igazán értékessel: a kedvenc verseinkkel.

 

Szeifert Natália író, az esemény főszervező úgy látja, a versposztolás egy olyan rendhagyó ünneplés, ami végre összeköt mindannyiunkat, hiszen minden résztvevő egy kicsit hozzátesz a nagy ünnephez, éljen bárhol a világon. Az elmúlt években a világ több mint 20 országában élő magyarok posztoltak verset több száz helyszínen, óriási kreativitással.

Szeifert Natáliával arról is beszélgettünk, miért annyira fontos és meghatározó a költészet a mindennapi életünkben is; mit adnak a versek a léleknek, a szellemnek úgy, ahogyan azt más művészeti ág nem tudja; mióta szervezik a Posztolj verset az utcára! eseményt, és mik az eddigi tapasztalatok, hogyan hat ránk a kezdeményezés?

PAPAGENO – Háver-Varga Mariann-nal

Back To Top