PELLER ANNA AZ ESTI BROADWAY VENDÉGE

 

Esti Broadway 19 órától a Klasszikon. Háver-Varga Mariann vendége Peller Anna színművèsz, szinkronszínész, énekes. Szó lesz a Színművészetin kialakult és a mai napig összetartó baráti körről, a sorsszerű fordulatokról, a televíziós tapasztalatokról és persze a Veszedelmes viszonyok bemutatójáról és a Nine cìmű musicalről is.

A NIne című musical Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című remekműve, a filmtörténet első rendezői önvallomása alapján készült, az 1980-as évek elején Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével. A darabot elkészülte után fél évig kisebb vidéki színpadokon játszották, míg végül 1982. május 9-én megérkezett a New York-i Broadway-re, ahol óriási sikert aratott nemcsak a nézők, hanem a kritikusok körében is: a Nine-t 12 Tony-díjjal jutalmazták, többek között a legjobb musicalnek, a legjobb eredeti zenének és szövegkönyvnek, valamint a legjobb jelmeztervezésnek járó elismeréseket is besöpörte.

Az előadást az évek során 729-szer tűzték műsorra itt, mindeközben pedig elindult nemzetközi hódító útjára: színpadra állították szerte az Egyesült Államokban, majd Dél-Amerikában, Londonban és Európa több országában is. A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

A Veszedelmes viszonyok című msuical ősbemutató január 28, január 29-én lesz az Operettszínházban. Az eredeti regényből öt film, többszáz színházi előadás született belőle. Zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be Kovács Adrián eredeti, izgalmas zenéjével.

Története közismert: M. márkiné és V. vikomt egymást támogatják naiv lelkek megrontásában, jó hírük tönkretételében, míg egy nap egymás ellen fordulnak, és viszonyuk veszedelmessé, sőt halálossá válik. Mi a regény titka? Oly mélyen és plasztikusan ábrázolja a vonzalom, a csábítás, a megrontás és a gyönyör mozgatórugóit, az emberi hiszékenység és kétszínűség árnyalatait, a nemek közti harcot, hogy folyton azt érezzük: e finom kelmékbe és szavakba burkolózó hölgyek és urak a mi érzelmi küzdelmeink és vereségeink megszemélyesítői. Jelen színpadi változat a Kálmán Imre Teátrum (az egykori Moulin Rouge mulató) intim terét használja játéktérként – díszletként.

Műsor: Esti Broadway
Adás: 2022.01.25.
Műsorvezető: Háver-Varga Mariann

Back To Top