VISEGRÁDI NEMZETKÖZI PALOTAJÁTÉKOK, ECHO NYÁRI AKADÉMIA,GUBIK PETRA A PAPAGENOBAN

Ma délelőtt 10 és 12 óra között ismét jelentkezik a Papageno Klasszik, a Klasszik Rádió 92.1

Idén július 8-10. között rendezik meg a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat, amely 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat. Idén nyáron is közel ezer kosztümös szereplő érkezik Visegrádra, hogy méltóképpen megidézzék az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Az öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajló programok kapcsán Cseke Lászlóval, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok főszervezőjével beszélgettünk.

Megjelent Gubik Petra színész, énekes lemeze, Ez van, ez címmel. Petra 17 éves kora óta rendszeresen fellép. Diplomáját a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának etnográfia, muzeológia szakán szerezte, majd 2016-2019 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatója volt. Most megjelent lemezét két alkotótárssal, Szirtes Edina Mókussal és Müller Péter Sziámival készítette el. A Junior Prima -díjas Gubik Petrával arról is beszélgettünk, mikor és hogyan született meg benne a lemez gondolata.

Idén július 17-től 24-ig várják az Echo Nyári Akadémia résztvevőit résztvevőit, valamint az érdeklődőket és a koncertlátogatókat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba. A már hetedik alkalommal megrendezendő Echo Nyári Akadémia – melynek alapítója és művészeti vezetője Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész – egy hét elmélyült és intenzív műhelymunkára ad lehetőséget a fiatal zenészeknek, esténként pedig izgalmasnak ígérkező koncertekkel várja az érdeklődőket. Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművésszel, a fesztivál alapítójával beszélgettem.

Back To Top