PAPAGENO KLASSZIK

Ma délelőtt 10 és 12 óra között ismét jelentkezik a Papageno Klasszik, a Klasszik Rádió 92.1 kulturális ajánlóműsora, benne interjút hallhatnak a Tokaj Fesztiválkatlanról, a Merítés-díjról, a Chameleon Jazz Band miniturnéjáról és a Magyar Tavak Fesztiváljáról.

Idén nyáron is számos sikerprodukcióval, hazai és nemzetközi fellépőkkel várják a közönséget az ország egyik legnagyobb szabadtéri színházába, a Tokaj Fesztiválkatlanba. Három játszóhelyen, a Fesztiválkatlan Nagyszínpadán, a Teátrumában és a Paulay Ede Színházban kínálnak izgalmas programokat.

A Merítés-díj a kortárs magyar irodalom olvasói díja. Jelenleg négy kategóriában hirdetik ki a zsűri és a közönség díját: széppróza, líra, ifjúsági irodalom és gyermekirodalom témakörben. A díjról a zsűri egyik tagjával, Járvás Péterrel beszélgetünk.

Idén öt művész kiemelkedő pályáját méltatja a Magyar Filmakadémia a június 9-én kezdődő Magyar Mozgókép Fesztiválon. Hildebrand István életművét posztumusz díjjal ismerik el. A filmes seregszemlén a legfrissebb magyar alkotások mellett klasszikusokkal is találkozhatnak a résztvevők.

A dallamos jazzt játszó Chameleon Jazz Band 2003-ban alakult, a zenekar alapítója és művészeti vezetője az Artisjus-díjjal kitüntetett Bálint Rezső harsonaművész, akivel a június 5-én induló miniturnéról beszélgetünk.

Ősszel ismét megrendezik az ország egyetlen online színházi seregszemléjét. Az Alapítvány a Magyar Színházakért, az eSzínház működtetője online színházi fesztivált hirdet 2022. szeptember 16–25. között magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára, amelyre két kategóriában nevezhetik előadásaikat.

A Margó Irodalmi Fesztivált június 9. és 12. között már visszatérő vendégként fogadja az idén 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpad. Valuska Lászlót, a Margó igazgatóját kérdezzük.

Veszprémben vetítik először a Bereményi Gézáról készült portréfilmet. A Bereményi kalapja című portréfilm a legendás dalszövegíró, filmrendező és szépíró Bereményi Gézát mutatja be interjúk, új Cseh Tamás-klipek, filmrészletek és archív felvételek segítségével. Papp Gábor Zsigmond filmje a Magyar Mozgókép Fesztivál után a budapesti Margón is bemutatkozik.

A Magyar Tavak Fesztiválja idén is várja a látogatókat kulturális programokkal és sportélményekkel, ezúttal már három helyszínen: a Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál. Erről beszélgetünk a fesztivál megálmodójával, Debreczeni Ildikóval.

Back To Top