PAPAGENO KLASSZIK, BENNE TAMÁSTÓL TEOIG JÓTÉKONYSÁGI KONCERT ÉS OROSZ ZENEI FESZTIVÁL

 

Papageno Klasszik szombaton délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. Várja hallgatóit a szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, Zólyomi Dániel technikus és a műsorvezető H.Varga Mariann. Egy kis ízelítő a műsorból.

 

Sára Sándor nevét viseli ezentúl a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA vetítő- és koncertterme.

Tamástól Teoig címmel rendeznek jótékonysági koncertet október 3-án a Zeneakadémián a Szent János Kórház Gasztroenterológiai Osztálya számára. Erről kérdezzük az est egyik fellépőjét Tóth-Vajna Zsombort.

Öt nap, tíz zenekar és minden, ami a világzene, a KOBCUI Kertben, szeptember 28. és október 2. között, a III. Óbudai Világzenei Hét fesztiválon.

We can Händel it! címmel Zsovár Judit és a Simplicissimus Kamaraegyüttes koncertjét hallhatjuk október 7-én az Óbudai Társaskörben. A koncertről Németh Zsomborral, a Simplicissimus művészeti vezetőjével beszélgetünk.

A manchesteri kolostorban kialakított kávézóban kínál ingyenes zeneterápiás foglalkozásokat a Manchester Camerata a demenciában szenvedőknek és gondozóiknak.

4. alkalommal indul idén az Orosz Zenei Fesztivál. Az október 1. és 12. között rendezendő eseménysorozatról az alapítóval, Szabó Marcell zongoraművésszel beszélgetünk.

Összeállítás a tavalyi fesztiválról:

A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus – állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint „egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra.”

Idén október 7. és 10. között a Bálnában rendezik meg az Art Market Budapestet, Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárát, amelynek alapító-igazgatójával, Ledényi Attilával beszélgetünk.

Műsor: Papageno Klasszik

Adás: Szombat 10:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top