ÍGY KÉSZÍTHETÜNK IGAZI NÁPOLYI PIZZÁT OTTHON IS

 

Ízlés szerint, gasztronómia rovatunkban szerdán az otthoni pizzasütésre alkalmas kemencékről beszélgetünk Noth Gáborral, a Bazsalikom Nápolyi Pizzéria tulajdonosával. Egy ilyen berendezéssel mi magunk is remekelhetünk!

 

A mini vagy hordozható PIZZAKEMENCÉK megjelenésével teljesen új kategória keletkezett az otthoni pizzázásban.

Akár 15 perc alatt 500°C-ra felfűthető pizzakemence egyszerű és kényelmes használatával minden nap süthetünk a családnak, barátainknak egy tökéletes ízű nápolyi pizzát.

Jó ha tudjuk, hogy a nápolyi pizza nem csak egy egyszerű pizza, hanem a maga a pizza! A világ Nápolyon kívül eső része (beleértve Olaszországot is), a második világháború végéig nem is ismerte a pizzát. Tehát ez nem egy olasz étel, hanem egy 300 éves, nápolyi tradíció.

Az eredeti nápolyi pizza búzalisztből, természetes nápolyi élesztőből, vagy sörélesztőből és vízből készül tengeri só hozzáadásával. A megfelelő eredmény érdekében kemény, úgy nevezett nullás, vagy dupla nullás lisztet használnak magas fehérjetartalommal (olyat, amelyet inkább kenyérkészítéshez használnak). A tésztát kézzel, vagy alacsony fokozatra állított keverőgéppel pontosan húsz percig dagasztják. Az akár több, mint egy napig tartó kelési folyamatot követően a tésztát kézzel nyújtják úgy, hogy innentől kezdve nem használnak hozzá sem konyhai készülékeket, sem nyújtófát. A tészta vastagsága nem haladhatja meg a 3 millimétert. A tésztát 60-90, vagy 120 másodpercig sütik 485 °C-on nápolyi kemencében. A sütőt tölgyfával fűtik és kövön sütik a pizzát. Mikor elkészül puhának, rugalmasnak, lágynak és törékenynek kell lennie.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.16.

Back To Top