ÖT TEMPLOM FESZTIVÁL, GRAMOFON ÉS EGY KIADÓ TÖRTÉNETE A PAPAGENO KLASSZIKBAN

A Papageno Klasszik május 7-i adásában Borsa Katával, az Öt Templom Fesztivál programigazgatója a fesztivál ötletéről mesélt. Nyáry Krisztiánnal és Retkes Attilával.

ÖT TEMPLOM FESZTIVÁL

Újra Győrbe várja látogatóit az Öt Templom Fesztivál. A Fesztivál arra az európai szinten is egyedülálló kuriózumra épül, hogy Győr Újváros városrészében egyetlen utcában megtalálható az öt történelmi vallás egy-egy temploma. Az eseménysorozatról Borsa Katával, az Öt Templom Fesztivál programigazgatójával beszélgettünk.

 

EGY KIADÓ TÖRTÉNETE

Idén 180 éve történt, hogy Emich Gusztáv megnyitotta könyvkereskedését és kiadóvállalatát Pesten. Az általa alapított kiadó még ma is működik. A kezdetekről, a könyvkiadásról és a kiadó májusi raktárvásáráról Nyáry Krisztiánnal, a Líra Csoport ügyvezetőjével beszélgettünk.

 

GRAMOFON 25 ZENETUDOMÁNYI ÉS ZENEKRITIKAI ANTOLÓGIA

A Gramofon – Klasszikus és Jazz című folyóiratot 1996-ban alapította Bősze Ádám, Retkes Attila és Zipernovszky Kornél. Az idén megjelent Gramofon 25 Zenetudományi és zenekritikai antológia című, 350 oldalas kiadványról Dr Retkes Attila zenetörténészt, a Gramofon főszerkesztőjét kérdeztük.

Back To Top