ÖSSZETARTOZÁS – ÓÉVBŰCSŰZTATÓ KONCERT A CSÍK ZENEKARRAL

 

A Reggeli Express vendége szerdán Kunos Tamás, a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapító tagja.

 

 

A Csík Zenekar idei Óévbúcsúztató koncertjét 2021. december 28-án tartják a Budapest Kongresszusi Központban. A koncerten központi jelentőségű lesz az összefogás, az összetartozás érzése, amely fogalmak nekünk, magyaroknak kiemelten fontosak.

A koncerten központi jelentőségű az összefogás, az összetartozás érzése, amely fogalmak nekünk, magyaroknak kiemelten fontosak. A Zenekar a koncert felépítésében megemlékezik a békeszerződés okozta generációs traumákról is, melyhez különböző stílusok, szerzők segítségét is igénybe veszik: József Attila és Radnóti Miklós művei, Andrásfalvy Bertalan professzor útmutató gondolatai, a népzene, a 70-es évek táncház-kultúrája, valamint Cseh Tamás és más kortárs könnyűzenei szerzők feldolgozásai mind megidéződnek a koncerten.

A népzene és az immár tőle elválaszthatatlan „Táncházmozgalom” fontos alkotóeleme a nemzeti identitásnak, valamint a nemzetek feletti összetartozásnak. Az összekacsintások, a felszabadult nevetések, a gyönyörű szólók és virtuóz lépések mind-mind hidak az azonos nyelvet, a zene nyelvét beszélő emberek között, éljenek bárhol a Világban.

Az óévbúcsúztató előadásra a Csík Zenekar vendégeiként köszönti majd: Bagossy Norbertet, Kacsó Hanga Borbálát, a Magyar Állami Népi Együttest, Őze Áront, Pál István „Szalonnát”, az Őze Lajos Színitanoda ifjú növendékeit, valamint Busai Borit a Fölszállott a páva c. televíziós vetélkedő nyertes gyermek szólistáját és párját, Farkas Regőt, akik közreműködésükkel színesítik tovább ezt az unalmasnak egyáltalán nem nevezhető zenei palettát.

Műsor: Nyitány
Adás: 2021.12.22.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top