Őskáosztól a rendig – magyar fényfestők produkciója

A Reggeli Expressben Szerémi Nóra vendége Besnyő Dániel vizuális művész Őskáosztól a rendig − különleges produkcióval készülnek a magyar fényfestők az államalapítás ünnepére.

A hazai fényművészek számára kiemelt jelentőségű az esemény: a szakma legjobbjai most először készítenek közös alkotást nemzeti ünnepünk alkalmából Besnyő Dániel vizuális művész vezetésével. 

A feladatoknak és alkotóknak az összehangolása, a work-flow megtartása és a művészeti koncepció kézbentartása komoly feladat volt. Fontos számomra, hogy minden alkotó elégedett legyen a végeredménnyel és szívesen lássa viszont a munkáját a nagy egész részeként. Ezért úgy szerettem volna felosztani köztük a vetítendő tartalmakat, hogy mindenki a hozzá legközelebb álló animációt készítse el. Minimalista és letisztult látványvilágra törekedtünk, ami követi a dramaturgiát: ahogy Iványi Árpád rendező fogalmazott, a sötétségből haladunk a világosság felé, az őskáosztól a rendig, a végére pedig felfokozódnak a kép- és hanghatások” – mondta a projektről Besnyő Dániel.

A teljes show-t a mérete miatt nem tudták elpróbálni, de titkos éjszakai vetítéseken és 3D-nyomtatott maketten tesztelték a technikát. 

Back To Top