ÓRIÁSPLAKÁT KIÁLLÍTÁSSAL VÁR A 100 SZÓBAN BUDAPEST

 

Nyolc év és több mint tízezer történet! A 100 szóban Budapest mára már hagyományt teremtett a fővárosban, és évről évre egyre többen várják, vajon ki nyeri el a fődíjat. A pályázat idei huszonhárom legjobb történetét, és a hozzájuk készült illusztrációkat már meg is nézhetjük a Városháza parkban. Az Impresszióban Varga Cili, a Mindspace munkatársa, a 100 szóban Budapest történetíró pályázat egyik szervezőjét kérdezzük a részletekről.

 

A Magyarországon nyolcadik alkalommal meghirdetett 100 szóban Budapest történetíró pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kellett megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, benyomásaikat Budapestről. A szervezők, a Mindspace tagjai a chilei Plagio csapatától vették át a történetíró pályázat ötletét. Idén a korábbi tizenkettő helyett huszonhárom illusztráció készült a legjobb történetekhez, kortárs magyar grafikusok közreműködésével.

A beérkezett pályázatok közül a zsűri Fazekas Viktor Telezöld című művét találta a legjobbnak. A második helyen Homan Bence Antonio Banderas, a harmadik helyen pedig Deák Dániel Őszi szélben, Budapesten című verse végzett. A 18 év alatti kategória győztese Barabás Mikolt lett, A polgárpukkasztó lufi című írásával.

A huszonhárom legjobb pályaműhöz kiváló művészek készítettek illusztrációkat, melyek december 13-ig láthatóak Budapesten a Városháza parkban.

Külön öröm, hogy a száz legjobb pályamű POKET kiskönyv formájában is megjelent, amely már kapható az automatákban.

Műsor: Nyitány

Adás: Péntek 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top