ÓRIÁSI SIKER A BUDAPESTI FILMAKADÉMIA OTTHON CÍMŰ DIÁKFILMJE

 

A Budapesti Filmakadémia sok szempontból egyedülálló felsőoktatási intézmény, ahol a végzős diákok aktív segítséget kapnak, hogy a filmszakmában elhelyezkedjenek. Az akadémia célja, hogy a diákokkal megismertesse az amerikai „know-how”-t és hogy a nemzetközi filmkészítésben is jártasságot szerezzenek.

Ennek elősegítése érdekében az intézmény együttműködik külföldi felsőoktatási intézményekkel, továbbá film- és utómunka stúdiókkal, produkciós felszerelést kölcsönző vállalatokkal, produkciós cégekkel, nemzetközi és magyar forgalmazókkal. Mesterkurzusokon diákjaik találkozhattak olyan világhírű filmesekkel, mint Oliver Stone, Joe Eszterhas, Alan Parker, Ridley Scott, Ron Howard, Szabó István és Antal Nimród.

A Budapesti Filmakadémia Otthon című diákfilmje óriási sikerrel szerepel a fesztiválokon: már lassan 20 nemzetközi eseményen ért el kiváló eredményt. Legutóbb a bukaresti Long Story Shorts filmfesztiválon nyerte el a legjobb diákfilm díj mellett a legjobb filmzene díját.

A kisfilm készítői: Nagysolymosi Gábor, aki a zenét jegyzi, és aki ezért a munkájáért több rangos elismerést kapott az elmúlt hónapokban; a rendező, Strausz Laura, az operatőr, Vecsernyés János, a szereplők pedig Székely B. Miklós, Mészáros Sára, Tűzkő Sándor, Kőmíves Sándor és Fejes Rita, akit a film kapcsán kérdeztünk.

PAPAGENO – Háver-Varga Mariann-nal
Adás: 2022.04.16.

Back To Top