ONLINE ELŐADÁSOKKAL IS VÁRJA AZ ÉRDEKLŐDŐKET AZ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

 

Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke az Intermezzo vendége, a beszélgetés apropója: jövő héten újra Országos Könyvtári Napok!

2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire, a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatára minden év októberében.

Az idei, hétfőtől vasárnapig tartó esemény tervezésekor figyelembe vették a megváltozott körülményeket, a könyvtárak gyors alkalmazkodását a pandémiás helyzethez. Jelentősen bővült az online szolgáltatások köre, erősödött a könyvtárak társadalmi szerepvállalása, figyelmet kapott a könyvtárosok tudása, helytállása. Az októberi napokban felértékelődik a személyes találkozások lehetősége is.

Most valamennyi korosztály figyelmére számítanak a legkisebb településektől a fővárosig. Új elem az Országos Könyvtári Napok történetében, hogy az egyes napokhoz online előadásokat terveznek a témák legjobb szakembereinek közreműködésével. Ezek gondolatébresztők, vitaindítók, beszélgetések ösztönzői lehetnek, amelyekre építhetnek a települési könyvtárak.

 

Műsor: Intermezzo

Kezdés: Péntek 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top