ÖNFENNTARTÓ MINIKERTEK

 

Premium es Terra rovatunk keddi vendége 9 óra után Karácsony Flóra, a Flolárium tervezője, a LaFlorArt koncepció megálmodója.

Önfenntartó minikertek különleges üvegekbe zárva, tulajdonképpen ez a flolárium. A különböző üvegekbe elültetett örökzöld növények koncepciója elég hosszú múltra tekint vissza, eredetileg már a viktoriánus korban is elterjedtnek számított, de most újra kezd visszakerülni az otthonokba. A florárium valójában egy üvegbe zárt mini kert, amelybe azonos környezeti igényű növényeket ültetnek be, amik aztán a levegő felhasználásával és a vízzel saját ökoszisztémát alakítanak ki. A LaFlorArt koncepció is erre a mechanizmusra épül és az újrahasznosított, indusztriál stílusból forrta ki magát.

A Flóra név kötelez, Flóra a növények zöld hatása miatt indította el az újrahasznosított indusztriál florárium gyártást és persze azért, mert hisz egy szebb, környezetbarátabb és egészségesebb jövőben.

A floráriumokban kialakított életfeltételek (elsősorban az optimális páratartalom, valamint a táptalaj PH értéke és szubsztrát tartalma) a növények természetes élőhelyének sajátosságait imitálják, lehetővé téve ezzel egy önfenntartó-önszabályozó ökoszisztéma kialakulását. Mivel ez egy zárt, önfenntartó rendszer, így víz körforgása is önálló. A floráriumoknak így nincs szükségük gondozásra, csupán egy jól megválasztott helyre, és sok-sok szeretetre.

Műsor: Nyitány
Kezdés: Kedd 7:00
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top