NOVELLÁK A MEGÁLLÓKBAN, ARCUS TEMPORUM FESZTIVÁL ÉS EGY KIS SÜTÖGETÉS A NYITÁNYBAN

 

A Nyitány szerdai adásában a Reggeli Expresszben az Álljon meg egy novellára! pályázat nyerteseiről beszélgetünk. Még nincs vége a nyárnak és a fesztiváloknak, ezúttal az Arcus Temporum Művészeti Fesztiválra invitáljuk hallgatóinkat. A műsor harmadik részében pedig sütögetünk – azaz megtudhatjuk, mi a különbség a grillezés és a barbeque között.

 

ISMÉT NOVELLÁKAT OLVASHATUNK A BUSZMEGÁLLÓKBAN

Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat győzteseit. A húsz legjobb művet augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők, az egyik különdíjas alkotást pedig színpadra is állítják. Fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartó erejéről szólnak a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat idei nyertes alkotásai. Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. Az eredményekről Samu Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával beszélgetünk.

 

MEGÚJULÁSBAN MÚLT ÉS JELEN: ARCUS TEMPORUM MŰVÉSZETI FESZTIVÁL PANNONHALMÁN

Zenei kuriózummal indít a XVIII. Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál. Korunk „reneszánsz művésze”, a kiváló karmester, zongorista és zeneszerző Lera Auerbach saját szonátájának európai premierjét játssza, a fesztivál művészeti vezetőjével, Keller András hegedűművésszel. A Pannonhalmi Főapátság tereit 2022. augusztus 26–28. között ismét a zenei, az irodalmi és a képzőművészeti élet hazai és nemzetközi kiválóságai töltik meg különleges élményekkel. A fesztivál vendégei ezer év bencés spirituális hagyományában is megmerítkezhetnek. Az eseménysorozatról Dejcsics Konrád bencés szerzetes, a fesztivál igazgatója mesél Szerémi Nóra műsorvezetőnek.

 

GRILL ÉS BARBEQUE A NYITÁNYBAN

Az ízlés szerint rovatban még mindig a nyári ízeké a főszerep, Szerémi Nóra Serényi Zsolttal beszélget a kinti sütögetésről és a grillen készült ételekről. Zsolt több mint 20 éve foglalkozik vendéglátással, és bevallottan grill- és barbeque-függőnek mondja magát. A beszélgetés végére garantáltan mindenki tudja majd, mi a különbség a barbeque és a grillezés között.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.08.24.

Back To Top