NEMZETKÖZI ELISMERT MŰVÉSZEK A BUDAPESTI LISZT FERENC ZONGORAVERSENYEN

 

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója. A beszélgetés apropója: nemzetközileg elismert művészek, egyedülálló műsor a budapesti Zongoraversenyen.

A nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12-19. között rendezi Budapesten, a Zeneakadémián. A versenyzők idén is rangos zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket. A tét nagy! 30 000 eurós fődíj és nemzetközi karrier elindítását segítő koncertfellépések.

A versenynek a Zeneakadémia ad otthont, mely az egyetlen a Liszt Ferenc nevét viselő intézmények közül, amelynek létrehozásában maga a zeneszerző is tevékeny szerepet játszott. Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb helyszínén a versenyzők rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket. Olyan világsztárokat köszönthetünk a zsűritagok között, mint Olga Kern (Oroszország), Wu Ying (Kína), Boaz Sharon (USA), Olli Mustonen (Finnország), Cyprien Katsaris (Franciaország), Balázs János, Farkas Gábor és Vásáry Tamás.

Idén több évforduló is köthető a zenei megmérettetéshez. Nemcsak az 50. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny, de Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója mellett a világhírű Liszt-interpretátor Cziffra György 100. évfordulójáról is megemlékezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny. Ennek alkalmából a versenyanyagban több Liszt-műre reflektáló Cziffra-átirat is helyet kapott.

Back To Top