NAGYOK NAGYJAI – MINDENKI OLVAS – SZALÓKI ÁGI KÖNYVESPOLCA

 

A Várkert Bazár Nagyok Nagyjai – Mindenki olvas – címmel indít programsorozatot. A sorozatkezdő, február 28-i est vendége Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas énekesnő, előadóművész, dalszerző , aki válogatott szerzőket hoz magával saját könyvespolcáról Ugron Zsolna író vendégeként. Szó lesz felnőtteknek írt gyerekversekről, és arról is, miért olvas mostanában egyes verseket más szemmel, más lélekkel Ági. A beszélgetés mellett elmaradhatatlan a zene is, Ágit Csókás Zsolt kíséri gitáron.

A Reggeli Express vendége ezúttal Szalóki Ági – az eseményről, az őt inspiráló könyvekről beszélgetünk vele.

 

Az eseményről:

Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van. Kivételes találkozások nyomába szegődünk, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe. Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba. A Nagyok nagyjai egy spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el.

A szövegeket ismert színművészek, vagy akár maguk a vendégek idézik fel a színpadon, és természetesen az írások hangulatához, gondolatiságához illeszkedő zene sem maradhat el.

NYITÁNY – Szerémi Nóra
Adás: 2022.02.25.

Back To Top