NAGY SIKERT ARATOTT A SÚLYOS PROBLÉMÁT FESZEGETŐ “CSAPDA A NETEN” CÍMŰ FILM

 

Az idei Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál egyik legnagyobb sikere volt a Csapda a neten című alkotás. A filmről Sós Ágnes filmrendező, producert kérdezi Bálint Edina az Intermezzoban.

 

Rendezői kezdeményezésre három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé.

A cseh alkotás a BIDF forgalmazásában már országosan is látható szeptember óta. A Csapda a neten (mind az oktatási 12+, mind a 18+ korosztálynak szóló rendezői verziót) Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Kanadában is nagy sikerrel mutatták be.

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (DGYS) és a Telenor Magyarország támogatásának köszönhetően az első kétszáz jelentkező általános iskolában térítésmentesen juthat el az oktatási verzió a célközönségnek szánt 12 éven felüli fiatalokhoz. A cél, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az online térben történő bántalmazás veszélyeire, a prevenció fontosságára. A BIDF a Cinema City hálózattal közös szervezésben szakértők segítségével (gyermekvédelmi szakemberek: kriminológusok, pszichológusok és jogászok) konferenciákat szerveznek az ország pedagógusai részére. A következő ilyen alkalom jövő hétfőn lesz az Arénában.

Műsor: Intermezzo

Kezdés: kedd 17:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top