MŰVÉSZETEK TALÁLKOZÁSÁVAL KÖSZÖNTI AZ ÉDESANYÁKAT A VÁRKERT BAZÁR

 

Május 1-én, vasárnap a Várkert Bazár kivételes összművészeti alkalomra készül. Anyák napja alkalmából két korosztály énekesnőjének nagyszabású koncertje és Magyarország legnépszerűbb kortárs művészeti vására várja a közönséget. A programról Lovász Irén népdalénekes és néprajztudóst kérdezi Bálint Edina az Impresszióban.

Lovász Irén és Дeva két generáció tagjaként együtt idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt: a Kossuth-díjas népdalénekes és a Petőfi Zenei Díj idei legjobb női hangja lép közösen színpadra. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albuma nyomán a Kerub zenekarral kiegészülve népzenei motívumaink világzenei szövetbe ágyazódnak az anyák iránti tisztelet és a női inspiráció zenei estjén.

A 21 éves Takács Dorina, azaz Дeva már első albumával nagy sikert aratgott. Régi vágya teljesül, amikor egykori példaképével együtt énekelhet az Alma, fája címet viselő koncerten.

A koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP designvásárt. A mai magyar divat és design törekvéseit támogató művészeti vásár célja, hogy támogassa a magyar termékek megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Napjainkra a WAMP igazi társas eseménnyé bővült, kiemelkedő magyar tervezőket és művészeket mutat be a nagyközönség számára.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.04.25.

Back To Top