MUCE KÓRUSFESZTIVÁL,CZIFFRA 100, FESZTIVÁL AKADÉMIA BUDAPEST A PAPAGENOBAN

Centrál Színház 2022. júliusában tíz estére a Szigliget Várudvarba költözik, ahol repertoárjuk két kimagaslóan sikeres vígjátékát adják elő. Florian Zeller Házassági leckék középhaladóknak 1-2. című darabjaiban igazi sztárparádét láthat a közönség. Balsai Móni, Kovács Patrícia, Stohl András és Schmied Zoltán gondoskodik a hangulatról. Puskás Tamással, a darab rendezőjével arról is beszélgettünk, hogy talán éppen emiatt is, nagyon sok felismerése lehet a nézőnek, a közönség minden tagjának a két darab kapcsán.

2022. július 21-23. között Budapesten lesz a MUCE 2022 Kórusfesztivál, hét országból, hét kórus közreműködésével. Ennek keretében július 23-án a Magyar Zene Házában mutatják be Kayamar (Magyaróvári Viktor): Bábel újjászületése című, 7 kórusra komponált, 13 tételes oratóriumát, a zeneszerző közreműködésével és vezényletével. Kayamarral arról is beszélgettünk, mit szimbolizál e pillanatban a Bábel és miért az oratóriumi formát választotta gondolatai megfogalmazásához?

A Cziffra 100 programsorozata költözik be egy hétvégére a fertődi Esterházy-kastély tereibe. Július 22-24. között nem Haydn zenéje, hanem a romantika dallakiállítás és filmvetítés is várja a látogatókat. Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulóján a fertődi Esterházy-kastély az egyetemes zenetörténet egyik ikonikus helyszíneként csatlakozott a Cziffra György-emlékévvé nyilvánított ünnepi rendezvénysorozathoz. Balázs János Kossuth, és Liszt Ferenc -díjas zongoraművész, Érdemes művész Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanszékének tanárával, a fesztivál alapítójával beszélgettünk.

Július 15-24. között ismét megrendezik a főváros egyik legfontosabb és legsokszínűbb eseménysorozatát, a Fesztivál Akadémia Budapestet, amelyen a világszínvonalú klasszikus zenei koncertek mellett a társművészetek, a film, a színház vagy épp a cigányzene is helyet kap.  A két alapító művészeti vezető Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár által felkért nemzetközi hírű művészek között ott van Fenyő László Liszt-díjas és Junior Prima-díjas csellóművész is, akivel arról is beszélgettünk, mit jelent számára a Fesztiválakadémia?

Back To Top