MOHAFESZT, SPANYOL FILMHÉT ÉS A ZSIDÓ KULTÚRA ÜNNEPE A PAPAGENO KLASSZIKBAN

 

Szombat délelőtt is várja Önöket H. Varga Mariann a Papageno Klasszikkal. A műsorban szó lesz a MohaFesztről, a Spanyol Filmhétről, és egyebek mellett a zsidó kultúra ünnepéről, a ZsiMüről is. Tartsanak velünk délelőtt 10 órától!

 

Halász Rita erős mezőnyben nyerte el a félmillió forintot, a próbafordítást, a tárcasorozatot, a jövő évi bemutatkozást a Liszt Ünnep programján és a Bookline 15 millió forintos médiatámogatását a legjobb elsőkötetes prózaíróként.

Előadásokkal, külföldi vendégszereplővel, premierrel, valamint könyvbemutatóval is vár mindenkit a MohaFeszt október 23–30. között a 30 éves Orkesztika Alapítvány, a 20 éves MOHA, valamint az alapítvány kurátorának, Pálosi István 50. születésnapja alkalmából. A MOHA Feszt kapcsán Pálosi Istvánnal beszélgetünk.

A napokban tették közzé hírlevélben és a Womex (World Music Expo) weboldalán a világ legjobb világzenei kiadóinak nemzetközi listáját. A WOMEX Top Label 2021 listán egyetlen magyar kiadóként szerepel a Fonó.

Spanyolország sokszínű filmterméséből ad ízelítőt október 26. és november 1. között a Spanyol Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Mihályfy Juliát, a Cervantes Intézet kulturális szervezőjét kérdezzük.

A Jurányi Ház felkérésére Budapest köztereihez kapcsolódó hangjátékok írásába fogtak hazai drámaírók. A darabok egészen más dimenzióba repítik a hallgatót, hiszen a területet, köztéri szobrot, vagy épp eseményt olyan megvilágításba helyezik, amellyel a járókelők eddig nem találkozhattak.

2021 októberétől decemberig tart a zsidó kultúra ünnepe, a ZsiMü, amelynek programjában izgalmas előadások, egyedi felállású zenei formációk és népszerű művészek mellett egy különleges kiállítás is szerepel a ZsiMü extra részeként, A béke benned is ott van címmel. A fesztivál igazgatóját, dr Vadas Verát kérdezzük.

Két különleges hangszerrel, egy Sáránszky-hegedűvel és egy basszustárogatóval gyarapodott a Zenetörténeti Múzeum gyűjteménye.

A Filharmóniai Társaság Zenekara Rico Saccani világhírű karmester vezetésével Ravel, Bernstein és Gershwin grandiózus műveivel, valamint Kovács Zoltán új szerzeményének ősbemutatójával ünnepeli alapításának 168. évfordulóját a Müpában november 10-én. Tóth Lászlóval, a BFT elnökével beszélgetünk.

 

Műsor: Papageno Klasszik

Kezdés: szombat 10:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

 

Back To Top