MINTÁK HALMOKBAN KIÁLLÍTÁS, ZENEI FESZTIVÁL, ÉS MAGYARORSZÁG LEGSZEBB SZŐLŐBIRTOKA A NYITÁNYBAN

A szerdai Reggeli Expressz rovatban Tóth Anna Eszter festőművész a vendég, akivel a Minták halmokban című kiállításáról beszélgetünk, amely a Resident Art galériában október 26-ig látogatható. A Nyitány második órájában a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztiválról Bonnyai Apolka zongoraművész mesél, a fesztivál középpontjában a Kárpát-medence gazdag zenei öröksége és kiemelkedő kulturális élete áll.
Az Ízlés szerint gasztronómia rovatban pedig a boroké lesz a főszerep. A Bor és Piac szaklap kihirdette Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2022. évi győzteseit és helyezettjeit.

 

MINTÁK HALMOKBAN KIÁLLÍTÁS

A Reggeli Expressz rovatban Tóth Anna Eszter festőművész a vendég, akivel a Minták halmokban című kiállításáról beszélgetünk, amely a Resident Art galériában október 26-ig látogatható.
Tóth Anna Eszter művészetében a médiumok közötti szabad átjárás minden esetben összekapcsolódik a választott anyag természetének vizsgálatával és a hagyományos értelemben vett táblakép határainak folyamatos áthelyezésével. Kisplasztikáin a hétköznapok jelentéktelen, véletlenek összhatásából születő jelenségeit emeli ki környezetükből, majd formába önti, installatív műtárgyként a galéria terébe helyezi és ezáltal alkotássá nemesíti.

II. KÁRPÁT-MEDENCEI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL

Második alkalommal rendezik meg Bonnyai Apolka zongoraművész művészeti vezetésével a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivált, amelynek középpontjában a Kárpát-medence gazdag zenei öröksége és kiemelkedő kulturális élete áll. Világhírű magyar és külföldi szólisták mellett ifjú tehetségek is bemutatkoznak Budapest, Szabadka és Kolozsvár különféle koncerthelyszínein szeptember 16-a és október 17-e között. A fesztivál október 17-én nagyszabású koncerttel zárul a kolozsvári Filharmóniában. A program többféle műfajból válogatva emeli ki Liszt sokoldalúságát: rapszódiák, A bölcsőtől a sírig című szimfonikus költemény négykezes átirata, egyházi művek és férfikari kompozíciók egyaránt elhangzanak, a Szent Efrém Férfikar, valamint Bonnyai Apolka és Várnagy Andrea zongoraművészek közreműködésével.

 

MAGYARORSZÁG LEGSZEBB SZŐLŐBIRTOKA 2022

Az Ízlés szerint gasztronómia rovatban a boroké lesz a főszerep. A Bor és Piac szaklap kihirdette Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2022. évi győzteseit és helyezettjeit. Szakács Lászlóval a A Bor és Piac lapigazgatójával a nyertesekről beszélgetünk, de a nyári szőlőbirtok látogatás is szóba kerül.
Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Kisbirtok kategóriában az első helyezett Petrányi Pince (Csopak) lett, a második helyezett a Garai Pince (Alsónyék) és a harmadik helyezett Kincsem Kastély Szőlőbirtok (Tolcsva).
Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Középbirtok kategóriában a nyertes a Hetényi Pincészet (Szekszárd) lett, a második helyezett a Dobosi Birtok (Szentantalfa), míg a harmadik helyezett a Günzer Családi Birtok (Villány) lett.
Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Nagybirtok kategóriában a Jammertal Borbirtok (Villány) lett az aranyérmes, a második helyen a Szeleshát Szőlőbirtok (Bátaszék) végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Sol Montis Borászat (Gyöngyöstarján) lépett.

 

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.10.12.

Back To Top