MINDEN, AMI VILÁGZENE, A III. ÓBUDAI VILÁGZENEI HÉTEN

 

Öt nap, tíz zenekar és minden, ami a világzenéből a KOBUCI Kert számára ma fontos – holnaptól szombatig tart a Minden, ami világzene – III. Óudai Világzenei Hét. Podlovics Péter koncertszervező az Intermezzo vendége.

A művészek névsora magáért beszél, a világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín igazi sztárparádéval, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közvetítésével, euforikus hangulatban köszön el a 2021-es évadtól.

A KOBUCI Kert elmúlt tizenkét éves története és a hely szelleme szorosan összefonódik a hazai világzenével – pontosabban a világzenének azon tartományával, amely nem tud és nem is akar elszakadni a népzenétől. A két műfaj és a köréjük épülő kortárs kultúra a számukra a legmélyebben összefügg, olyannyira, hogy részben ez a kapcsolat írja és alakítja máig a koncerthelyszín történetét és ízlését. A harmadik fesztivál műsorkínálatát úgy alakították ki, hogy a műfaj kapcsán sokat emlegetett nyitottság eseményszerűvé és átélhetővé váljon a legszélesebb közönség számára is.

Szerdán a Tribali máltai világzenéje szitár, didgeridoo, murchunga (doromb) és harmonika hangzásokból, erős ütőszekcióval megtámogatva és elektronikus alapokat is felhasználva épül fel. A rock, a reggae, a ska és a blues stíluselemeit is megszólaltató, méltán világhírű hangszersokaság régi kedvence a fővárosi közönségnek.

Műsor: Intermezzo

Adás: Hétfő 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top