“MENTSÜK MEG A MÉHEKET ÉS A GAZDÁKAT!”

 

Környezetvédelmi rovatunk, a Premium es Terra mai vendége Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének a programvezetője, a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” program magyarországi koordinátora

 

 

A „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió támogasson egy olyan mezőgazdasági modellt, amely lehetővé teszi a gazdák és a természet számára, hogy harmóniában éljenek.

A kezdeményezés időszerűségét az adja, hogy napjainkban egyre több hír számol be a globális mértékű rovarpusztulásról, valamint a biológiai sokféleség drasztikus csökkenéséről, amelynek megállítása közös felelősségünk.

Összegyűlt a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai kezdeményezéshez szükséges 15 750 magyar aláírás – jelentette be a kampány magyarországi koordinátora, a Magyar Természetvédők Szövetsége. Ezzel Magyarország lett a hatodik EU-tagállam, amely teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó feltételeket.

A civil szervezetek a kampányt e mérföldkő elérését követően is folytatják, hogy sikerüljön teljesíteni az uniós szinten megkövetelt egymillió aláírást.

Műsor: Nyitány

Adás: Kedd 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top