MEGOLDJUK OKOSAN – FÓKUSZBAN AZ OKOSINTERNET

 

Idén már 22. alkalommal szervezik meg a könyvtárak az Internet Fiesta programjait. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség ismét összehangolt eseményekre biztatja az intézményeket. Az Impresszióban erről Ramháb Máriát, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökét kérdezi Bálint Edina.

Évtizedek alatt az internet mindennapjaink részévé vált. Szinte minden korosztály számára nyújt hasznos információkat, munkát, tanulást támogató tudásfejlesztő tartalmakat, játékokat.

Ma a rendezvények célja – a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatásán túl – a mesterséges intelligencia, a robotika, az okos megoldások megismertetése, népszerűsítése.

Kiemelt jelentőségű a könyvtáraknak az a törekvése, hogy mindig a legaktuálisabb tudásmegosztással, hasznos információkat kínáljanak gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Az idei egyhetes fesztivál programjai csütörtökön indulnak. Külön öröm, hogy most nemcsak a virtuális térben, hanem a hagyományoknak megfelelően személyes találkozókon is hasznos és szórakoztató időtöltést kínálnak tanuláshoz és szórakozáshoz egyaránt.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.03.17.

Back To Top