Mátyássy Szabolcs munkája nyert a MÜPA musical és rockopera pályázatán

Klasszik Portréban Szerémi Nóra vendége Mátyássy Szabolcs Zoltán zeneszerző, színész, egyetemi oktató.

1994–1997 között a Nemzeti Színiakadémia növendéke volt, Hámori Ildikó és Kőváry Katalin osztályában. 1997–tőlSzegedi Nemzeti Színház, majd 2003–tólveszprémi Petőfi Színház színésze. 2006–2007 között ismét a Szegedi Nemzeti Színházban dolgozott színészként és zeneszerzőként. Két évet élt Svédországban, majd egy-egy évet Skóciában és Kínában.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen alkalmazott zeneszerzést tanult majd, az egyetem zeneszerző mesterszakos hallgatója volt. 2012-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója (zenés színészmesterség, zene és film, zenés improvizáció, zenei alapismeretek, zenei írás-olvasás, zenedramaturgia, zenetörténet) és doktori iskolájának hallgatója (témavezetőjeː Tallér Zsófia). A Pesti Magyar Színiakadémia osztályvezető tanára. Korábban a Studio 5 nevű zeneszerzői csoport alapító tagja.

Szó lesz a mai műsorban a színészetről, a zeneszerzésről, a színházi zeneszerzésről, valamint arról, hogy a MÜPA zenemű pályázaton az új magyar musical és rockopera kategóriában többek között Mátyássy Szabolcs alkotása került ki legkiválóbbként a pályamunkák közül.

Back To Top