MARGITSZIGETI SZÍNHÁZ NYITÓGÁLA, DUNAKANYAR KORTÁRS ZENEI FESZTIVÁL ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS A SZERDAI NYITÁNYBAN

 

A szerdai Nyitányban interjút hallhatnak Héja Domonkos karmesterrel, akit a Margitszigeti Színház Nyitógála koncertről kérdez Szerémi Nóra. A Hangjelek rovatban a Dunakanyar Kortárs Zenei Fesztivál programjáról árul el részleteket Kutrik Bence főszervező. Az Ízlés szerint rovat témája pedig egy korábbi érdekes beszélgetés az intuitív, azaz a megérzésen alapuló étkezésről. Tartsanak velünk reggel 7-től!

 

KEZDŐDIK A MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD IDEI ZENEI PROGRAMJA

Június 3-án, pénteken lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei Nyitókoncertje a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Az esten közreműködik Bogányi Gergely zongoraművész. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Margitsziget Szabadtéri Színpad nyitókoncertjének rendszeres fellépője. Hazánk legrangosabb szimfonikus együttesének koncertje a nyárindítás fontos része. Az idei koncert lángoló lelkületű alkotók és előadók időkön túli találkozását ígéri. Az esten Héja Domonkos karmester vezényel, aki a Reggeli Expresszben mesél a programról.

 

A KORTÁRS A HOLNAP KLASSZIKUSA: KORTÁRS ZENE A DUNAKANYARBAN

Dunakanyar Kortárszenei Fesztivál lesz június 10. és 19. között – egyebek mellett a Visegrádi Palota ad helyszínt a rendezvénynek. A program ötletét a Dunakanyar Kortárs Kóruszenéje című koncert adta, amelyet tavaly augusztusban tartottak Dunabogdányban. A fesztiválon egy négy koncertből álló hangversenysorozat lesz látogatható és minden esemény valamilyen tematika köré épül fel. Minderről szó lesz a Hangjelek rovatban, a részletekről Szerémi Nóra a fesztivál művészeti vezetőjével, Kutrik Bencével beszélget.

 

INTUITÍV TÁPLÁLKOZÁS A MINDENNAPOKBAN

Az intuitív táplálkozás alapja, hogy felismerjük, mikor mit kíván a szervezetünk. Mikor van az a pont, amikor valóban enni kell, és mikor van szó csak unalomról, figyelem elterelésről, jutalmazásról, stressztől? Az Ízlés szerint rovat vendége Asiama Evelyn antidiéta szemléletű dietetikus. A beszélgetésben szó esik arról is, hogyan lehet önsanyargatás nélkül fogyni, valamint arról, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire, melyik az az étel, amely táplál minket, és az egészségünket szolgálja.

Back To Top